ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ LASER

ΜΥΩΠΙΑ – ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ – ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Οι διαθλαστικές επεμβάσεις έχουν ως στόχο τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβωπία). Αυτό επιτυγχάνεται με την αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του κερατοειδούς με τη βοήθεια Laser. Το αποτέλεσμα είναι η ανεξαρτησία του ασθενούς από τα γυαλιά. (διαθλαστικές επεμβάσεις Laser)

οφθαλμιατρος θεσσαλονικη-διαθλαστικές επεμβάσεις Laser lasik prk

Τα όρια διαθλαστικών ανωμαλιών που μπορούν να διορθωθούν είναι 8 (και υπό προϋποθέσεις έως 10) βαθμοί μυωπίας, έως 6 βαθμοί υπερμετρωπίας και έως 6 βαθμοί αστιγματισμού. Σε καθε περίπτωση παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα των προεγχειρητικών εξετάσεων (πάχος κερατοειδούς, καμπυλότητα κερατοειδούς, δεδομένα τοπογραφίας κερατοειδούς κ.α.). Οι ασθενείς εκτός των παραπάνω ορίων μπορούν να ωφεληθούν από την τοποθέτηση ενδοφθάλμιων ενδοφακών. (διαθλαστικές επεμβάσεις Laser)

οφθαλμιατρος θεσσαλονικη- διαθλαστικές επεμβάσεις Laser prk lasik

Επίσης, με τα Laser νέας γενιάς είναι δυνατόν να διορθωθεί και η πρεσβυωπία, μέσω της δημιουργίας ζωνών στον κερατοειδή, οι οποίες επιτρέπουν την ευκρινή όραση τόσο στην κοντινή απόσταση όσο και στην μακρινή απόσταση. (διαθλαστικές επεμβάσεις Laser)

Για τις διαφορετικές μεθόδους διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) που χρησιμοποιούνται διαβάστε εδώ.