Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

πΑΘΗΣΕΙΣ

Για μία πλήρη οφθαλμολογική εξέταση που αφορά κάποια οφθαλμική πάθηση, επικοινωνείστε με τον ιατρό (οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες οφθαλμολογικές υπηρεσίες επισκεφτείτε την σχετική σελίδα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-χαλαζιο κριθη

ΧΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗ

Αποτελούν ερυθρές, μερικές φορές επώδυνες διογκώσεις που αναπτύσσονται στην βάση των βλεφαρίδων ή στο βλέφαρο. Μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-ξηροφθαλμια-οφθαλμικη ημικρανια

ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Η οφθαλμική ημικρανία είναι μια σπάνια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή απώλεια όρασης ή ακόμη και προσωρινή τύφλωση στo ένα μάτι. Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια πιό κοινή κατάσταση, την ”ημικρανία με αύρα”.

επιπεφυκιτιδα

ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ

Η επιπεφυκίτιδα είναι η φλεγμονή του λεπτού, διαυγούς υμένα του λευκού του ματιού και του εσωτερικού των βλεφάρων (επιπεφυκότα).

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-διαβητικη αμφιβληστροειδοπαθεια

ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΑΜΦ/ΠΑΘΕΙΑ

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που έχουν διαβήτη. Προκαλεί προοδευτική βλάβη στον αμφιβληστροειδή, τον ευαίσθητο στο φώς ιστό στο πίσω μέρος του ματιού. (οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης)

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-καταρρακτης

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσιολογικά διαφανούς φακού του ματιού. Τα άτομα που έχουν καταρράκτη, είναι σαν να βλέπουν μέσα από θολωμένο τζάμι. (οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης)

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-γλαυκωμα

ΓΛΑΥΚΩΜΑ

Το γλαύκωμα είναι μια σοβαρή κατάσταση των ματιών που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. Βλάπτει το οπτικό νεύρο, το οποίο μεταφέρει πληροφορίες από τα μάτια σας στο οπτικό κέντρο του εγκεφάλου. Αυτή η βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια όρασης.

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-ηλικιακη εκφυλιση ωχρας κηλιδας

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που ονομάζεται επίσης εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, είναι μια πάθηση του οφθαλμού η οποία μπορεί σταδιακά να δημιουργήσει θόλωση της όρασης με την πάροδο του χρόνου.

ξηροφθαλμια

ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

Το σύνδρομο ξηρού οφθαλμού ή αλλιώς ξηροφθαλμία ή ξηρά κερατοεπιπεφυκίτιδα είναι μια συνήθης κατάσταση που εμφανίζεται όταν τα δάκρυά δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή λίπανση για τα μάτια.

πτερυγιο

ΣΤΕΑΤΙΟ ΚΑΙ ΠΤΕΡΥΓΙΟ

Το στεάτιο και το πτερύγιο είναι μορφώματα στον επιπεφυκότα του ματιού, το διαυγές κάλυμμα πάνω από το λευκό μέρος του ματιού. (οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης)

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-διαθλαστικες ανωμαλιες μυωπια υπερμετρωπια αστιγματισμος πρεσβυωπια

ΜΥΩΠΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

Τα διαθλαστικά σφάλματα αποτελούν κοινές αιτίες μείωσης της όρασης.

Αμβλυωπία - οφθαλμιατρος θεσσαλονικη

ΑΜΒΛΥΩΠΙΑ

Αμβλυωπία είναι η μειωμένη όραση στο ένα ή και στα δύο μάτια λόγω μη φυσιολογικής ανάπτυξης της όρασης στη βρεφική ή παιδική ηλικία.

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-μυοψιες μυγαρακια

ΜΥΟΨΙΕΣ-ΜΥΓΑΡΑΚΙΑ

Οι μυοψίες είναι οπτικά φαινόμενα στην όραση.Μπορεί να φαίνονται σαν μαύρα ή γκρί στίγματα, χορδές ή ιστοί αράχνης, που μετακινούνται ή παρασύρονται όταν μετακινούνται τα μάτια. (οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης)

κερατόκωνος-οφθαλμιατρος θεσσαλονικη χαριλαου πυλαια καλαμαρια τουμπα

ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΣ

Ο κερατόκωνος εμφανίζεται όταν ο κερατοειδής χιτώνας – η διαυγής μπροστινή επιφάνεια του ματιού σας σε σχήμα θόλου – λεπταίνει και σταδιακά διογκώνεται προς τα έξω σε σχήμα κώνου.

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης-βλεφαριτιδα

ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ

Η βλεφαρίτιδα είναι φλεγμονή των βλεφάρων. Η βλεφαρίτιδα επηρεάζει συνήθως και τα δύο μάτια κατά μήκος των άκρων των βλεφάρων δηλαδή κατά μήκος του βλεφαρικού χείλους.

οφθαλμιατρος θεσσαλονικη-δευτερογενης καταρρακτης

δΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο δευτερογενής καταρράκτης είναι η θόλωση του οπισθίου περιφακίου μετά την φακοθρυψία και την ένθεση του ενδοφακού, με αποτέλεσμα την θόλωση της όρασης.

οφθαλμιατρος καλαμαρια θεσσαλονικης

Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία