Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

LASER μΥΩΠΙΑΣ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Βασάκος Δημήτριος εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές Laser, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, οι οποίες διασφαλίζουν την ταχύτερη δυνατή διόρθωση και αποκατάσταση της όρασης σας.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείστε μαζί μας

Γιατί να κάνω Laser;

Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την διαθλαστική χειρουργική, μετά από μια εμπειρία 30 και πλέον ετών παγκοσμίως, έχει καθιερωθεί ως μόνιμη και ασφαλής λύση για την διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία).

Οι διαθλαστικές επεμβάσεις έχουν ως στόχο τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός). Αυτό επιτυγχάνεται με την αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του κερατοειδούς με τη βοήθεια Laser. Το αποτέλεσμα είναι η ανεξαρτησία του ασθενούς από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής.

Ποιές Διαθλαστικές ανωμαλίες Μπορούν να Διορθωθούν με το Laser;

Η διόρθωση αφορά την μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό. Με την τεχνική monovision μπορεί να διορθωθεί και η διάμεση απόσταση της πρεσβυωπίας.

Πού πραγματοποιείται η επέμβαση laser;

Πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Υπάρχει περίπτωση να μην είμαι κατάλληλος/η υποψήφιος/α για διαθλαστικό laser;

Yπάρχει ένα μικρό ποσοστό ασθενών οι οποίοι εξαιτίας διαφόρων παραγόντων είναι ακατάλληλοι υποψήφιοι για διαθλαστικό laser. Για τον λόγο αυτό πρίν από την επέμβαση πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση ενδελεχής προέλεγχος και λήψη λεπτομερούς ιστορικού.

Πόση Ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Διαρκεί 5 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου ΤransPRK και 7 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου Femto-Lasik.

Είναι Επώδυνη Η Επέμβαση;

Καθόλου καθώς γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού σε μορφή σταγόνων (αναισθητικό κολλύριο).

Xρειάζεται κάποια προετοιμασία ή προέλεγχος πρίν την επέμβαση;

Πρίν την επέμβαση απαιτείται λεπτομερής προέλεγχος και λήψη ιστορικού που πραγματοποιούνται στο ιατρείο. Εάν είστε χρήστης φακών επαφής δεν θα πρέπει να έχετε φορέσει μαλακούς φακούς επαφής για τουλάχιστον 7 ημέρες και σκληρούς/ημίσκληρους φακούς επαφής για τουλάχιστον 21 ημέρες. Την ημέρα της επέμβασης θα πρέπει να αποφύγετε το μακιγιάζ, τη μασκάρα, τα αρώματα κτλ. Μετά τον προέλεγχο η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες. Περισσότερα για τον προεγχειρητικό έλεγχο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση και τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται κατά την επέμβαση;

Οι πιό συχνές μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser είναι η Femto-Lasik, η Trans-PRK και η Smile Pro. Κοινό χαρακτηριστικό και των 3 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ). Τόσο η Femto-Lasik όσο και η TransPRK και η Smile Pro πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση). Για να μάθετε περισσότερα για τις 3 μεθόδους διαβάστε εδώ.

Femto-Lasik

Trans-PRK

Smile Pro

πρέπει να Νοσηλευτώ στην κλινική μετά την επέμβαση;

Δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική μετά από την επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης θα λάβετε γραπτές οδηγίες και συνταγή μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής από τον γιατρό σας και στη συνέχεια θα μπορέσετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Χρειάζεται να έχω μαζί μου κάποιον συνοδό;

Καλό είναι να βρίσκεται κάποιος συνοδός μαζί σας στην κλινική, καθώς αμέσως μετά την διεκπεραίωση της επέμβασης η όραση σας θα είναι θολή και τα μάτια σας θα είναι ερεθισμένα.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές ασχολίες μου και στην Εργασία μου;

Η επιστροφή στην εργασία και στις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες είναι εφικτή από την επόμενη κιόλας ημέρα, στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Femto-Lasik ή η Smile Pro. Εάν χρησιμοποιηθεί η τεχνική TransPRK, τότε η επιστροφή στις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία μπορεί να γίνει μετά απο 4 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση θα σας δωθούν αναλυτικές οδηγίες από τον γιατρό σας αμέσως μετά την επέμβαση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Είναι τα αποτελέσματα του laser οριστικά;

Ναί, με την προυπόθεση ότι έχει σταθεροποιηθεί η διαθλαστική κατάσταση των ματιών, τα αποτελέσματα του laser παραμένουν εφ’ όρου ζωής. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως άλλες οφθαλμικές ή συστηματικές παθήσεις ή καταστάσεις, όπως π.χ ο καταρράκτης, ο διαβήτης, η κύηση, μπορεί να προκαλέσουν εκ νέου την εμφάνιση διαθλαστικών ανωμαλιών στον οφθαλμό.

Είναι η επέμβαση ασφαλής;

Ναί. Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την διαθλαστική χειρουργική, μετά από μια εμπειρία 30 και πλέον ετών παγκοσμίως, έχει καθιερωθεί ως μόνιμη και ασφαλής λύση για την διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία). Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως, έχει προκύψει ότι το συνολικό ποσοστό των πιθανών επιπλοκών είναι μικρότερο του 1%, οι οποίες είναι ώς επί το πλείστον αναστρέψιμες και αντιμετωπίσιμες.

Σε περίπτωση που δεν είμαι κατάλληλος/η υποψήφιος/α για laser τί λύσεις υπάρχουν;

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η λύση της τοποθέτησης ενδοφθάλμιων ενδοφακών. Ρωτήστε τον οφθαλμίατρο σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία έχετε.

Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία