Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

LASER ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

laser διόρθωσης αστιγματισμού θεσσαλονίκη

laser αστιγματισμου θεσσαλονικη

Γιατί Να Κάνω Laser Αστιγματισμού ;

Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την διαθλαστική χειρουργική, μετά από μια εμπειρία 30 και πλέον ετών παγκοσμίως, έχει καθιερωθεί ως μόνιμη και ασφαλής λύση για την διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών.

Οι διαθλαστικές επεμβάσεις έχουν ως στόχο τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών. Αυτό επιτυγχάνεται με την αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του κερατοειδούς με τη βοήθεια Laser. Το αποτέλεσμα είναι η ανεξαρτησία του ασθενούς από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής. Επιπλέον οι χρήστες φακών επαφής γλιτώνουν από τους κινδύνους χρήσης των φακών επαφής (π.χ κερατίτιδα κτλ).

Επιπλέον εξαλείφονται και τα φαινόμενα της ανισοεικονίας που προκαλούν τα γυαλιά.

τί είναι ο αστιγματισμός ;

Ο αστιγματισμός είναι ένα κοινό πρόβλημα στα μάτια που μπορεί να κάνει την όρασή σας θολή ή παραμορφωμένη. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)

Δημιουργείται όταν ο κερατοειδής σας (το διαυγές μπροστινό τμήμα του ματιού σας), ή ο κρυσταλλοειδής φακός (ένα εσωτερικό τμήμα του ματιού σας που βοηθά το μάτι να εστιάσει) έχει διαφορετικό σχήμα από το κανονικό.

Τα πιο κοινά συμπτώματα του αστιγματισμού είναι: Θολή όραση και Κοπιωπία, Πονοκέφαλοι, Καταπόνηση των ματιών, Δυσκολία στην όραση τη νύχτα. Εάν έχετε χαμηλό αστιγματισμό, μπορεί να μην παρατηρήσετε κανένα σύμπτωμα.

Ο αστιγματισμός συμβαίνει όταν ο κερατοειδής ή ο φακός σας έχουν διαφορετικό σχήμα από το κανονικό. Το μη φυσιολογικό σχήμα κάνει το φως να διαθλάται διαφορετικά καθώς εισέρχεται στο μάτι σας, προκαλώντας διαθλαστικό σφάλμα. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)

πώς και πού γίνεται η επέμβαση του laser αστιγματισμού ;

Η διαθλαστική επέμβαση διόρθωσης του αστιγματισμού με Laser επιτυγχάνεται με την αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του κερατοειδούς με τη βοήθεια του Laser. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της διόρθωσης του αστιγματισμού, το Laser σμιλεύει τον κερατοειδή κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται μεταβολή της κυρτότητας του κερατοειδούς.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ακτίνες του φωτός που πρίν εστιάζονταν (εσφαλμένα) σε 2 κύριες εστίες, πλέον να εστιάζονται ορθά πάνω στον αμφιβληστροειδή σε μία κύρια εστία. Συνεπώς με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανεξαρτησία του ασθενούς από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Είναι Επώδυνη Η Επέμβαση Του Laser Διόρθωσης Του αστιγματισμού Και Πόση Ώρα Διαρκεί ;

Η επέμβαση δεν είναι επώδυνη καθώς γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού σε μορφή σταγόνων (αναισθητικό κολλύριο). Η επέμβαση διαρκεί 5-7 λεπτά στο κάθε μάτι. (βλέπε παρακάτω στις μεθόδους Laser).

laser αστιγματισμου

Χρειάζεται Κάποια Προετοιμασία/Προέλεγχος Πρίν το Laser Αστιγματισμού ;

Πρίν την επέμβαση απαιτείται λεπτομερής προέλεγχος και λήψη ιστορικού. Εάν είστε χρήστης φακών επαφής δεν θα πρέπει να έχετε φορέσει μαλακούς φακούς επαφής για τουλάχιστον 7 ημέρες και σκληρούς φακούς επαφής για τουλάχιστον 20 ημέρες. Την ημέρα της επέμβασης θα πρέπει να αποφύγετε το μακιγιάζ, τη μασκάρα, τα αρώματα κτλ. Περισσότερα για τον προεγχειρητικό έλεγχο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Έως πόσοι βαθμοί αστιγματισμού μπορούν να διορθωθούν με το Laser ;

Τα όρια των βαθμών τoυ αστιγματισμού που μπορούν να διορθωθούν με το Laser είναι έως 6 βαθμοί αστιγματισμού. Σε καθε περίπτωση παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα των προεγχειρητικών εξετάσεων (πάχος κερατοειδούς, ακτίνες καμπυλότητας κερατοειδούς, δεδομένα τοπογραφίας κερατοειδούς κ.α.), οπότε τα παραπάνω όρια μπορεί να διαφέρουν αναλόγως της περίπτωσης.

Με την επέμβαση Laser για τον αστιγματισμό μπορούν να διορθωθούν ταυτόχρονα, εκτός από τον αστιγματισμό και άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες που ενδεχομένως συνυπάρχουν.

θα βλέπω καλύτερα μετά το laser σε σχέση με τα γυαλιά ;

Μετά την επέμβαση διόρθωσης του αστιγματισμού με Laser οι ασθενείς βλέπουν πάντα καλύτερα σε σύγκριση με τα γυαλιά που φορούσαν πρίν, καθώς δεν υπάρχει πλέον η παραμόρφωση του οπτικού πεδίου και το φαινόμενο της ανισοεικονίας, που προκαλείται από τα γυαλιά του αστιγματισμού.

Είναι Τα Αποτελέσματα Του Laser Αστιγματισμού Οριστικά ;

Ναί, με την προυπόθεση ότι έχει σταθεροποιηθεί η διαθλαστική κατάσταση των ματιών, τα αποτελέσματα του laser παραμένουν εφ’ όρου ζωής. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως άλλες οφθαλμικές ή συστηματικές παθήσεις ή καταστάσεις, όπως π.χ ο καταρράκτης, ο διαβήτης, η κύηση, μπορεί να προκαλέσουν εκ νέου την εμφάνιση διαθλαστικών ανωμαλιών στον οφθαλμό.

ποιές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στο laser αστιγματισμού ;

Οι συχνότερα εφαρμοζόμενες μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser σήμερα είναι η Femto-Lasik, η TransPRK και η Smile Pro. (laser μυωπιας θεσσαλονικη)

Κοινό χαρακτηριστικό και των 3 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ), ενώ και οι 3 τεχνικές πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση).

Η επέμβαση διαρκεί 5-7 λεπτά στο κάθε μάτι.

prk lasik οφθαλμιατρος θεσσαλονικη

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής Femto-Lasik τέμνεται μια λεπτή μεμβράνη-κρημνός (flap) στον κερατοειδή με την βοήθεια ειδικού συστήματος laser, ενώ καμιά λεπίδα ή νυστέρι δεν έρχεται σε επαφή με τα μάτια . Ακολουθεί η εφαρμογή του laser στο στρώμα του κερατοειδούς και στο τέλος επανατοποθετείται το flap στην επιφάνεια του στρώματος.

Στην τεχνική TransPRK το laser εφαρμόζεται στην επιφάνεια του ματιού, αμέσως κάτω από την επιφανειακή στιβάδα (επιθήλιο του κερατοειδούς), αφού πρώτα γίνει αφαίρεση του επιθηλίου του κερατοειδούς με τη βοήθεια του Excimer Laser. Σε αυτή την περίπτωση δεν δημιουργείται κρημνός (flap) όπως στην τεχνική Femto-Lasik. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)

Η τεχνική Smile Pro (Small Incision Lenticule Extraction) είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία όπου το λέιζερ δημιουργεί ένα φακοειδές (σε σχήμα δίσκου) μέσα στον κερατοειδή, το οποίο αφαιρείται στη συνέχεια μέσω μιας μικροσκοπικής τομής 2mm, η οποία δημιουργείται επίσης με laser. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα την αναδιαμορφώση του κερατοειδούς και την διόρθωση του αστιγματισμού.

Τόσο στην Femto-Lasik όσο και στην TransPRK και στην Smile pro, καμιά λεπίδα ή νυστέρι δεν έρχεται σε επαφή με τα μάτια, ενώ και οι 3 τεχνικές πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση).

laser αστιγματισμου θεσσαλονικη

Για να μάθετε περισσότερα για τις διαφορετικές μεθόδους διόρθωσης των υπόλοιπων διαθλαστικών ανωμαλιών που χρησιμοποιούνται διαβάστε εδώ.

Είναι Η Επέμβαση Του Laser Διόρθωσης αστιγματισμού Ασφαλής ;

Ναί. Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την διαθλαστική χειρουργική, μετά από μια εμπειρία 30 και πλέον ετών παγκοσμίως, έχει καθιερωθεί ως μόνιμη και ασφαλής λύση για την διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών. Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως, έχει προκύψει ότι το συνολικό ποσοστό των πιθανών επιπλοκών είναι μικρότερο του 1%, οι οποίες είναι ώς επί το πλείστον αναστρέψιμες και αντιμετωπίσιμες.

Χρειάζεται Να Νοσηλευτώ Στην Κλινική Μετά Το Laser αστιγματισμού ;

Δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική μετά από την επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης θα λάβετε γραπτές οδηγίες και συνταγή μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής από τον γιατρό σας και στη συνέχεια θα μπορέσετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

πόσες ημέρες διαρκεί η αποκατάσταση της όρασης μετά το laser ;

Αυτό εξαρτάται από την μέθοδο διόρθωσης της μυωπίας που θα χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση της Femto-Lasik και της Smile Pro ο χρόνος αποκατάστασης είναι 1 ημέρα, ενώ στην περίπτωση της TransPRK ο χρόνος αποκατάστασης είναι 3-4 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στις περισσότερες καθημερινές σας δραστηριότητες σε 1 ημέρα ή σε 3-4 ημέρες αντίστοιχα.

γίνεται ταυτόχρονα με την διόρθωση του αστιγματισμού να πραγματοποιηθεί και διόρθωση Άλλων Διαθλαστικών Ανωμαλιών ;

Στην περίπτωση που με τον αστιγματισμό συνυπάρχουν και άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διόρθωση και των υπολοίπων αυτών διαθλαστικών ανωμαλιών χωρίς επιπλέον κόστος. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Laser ματιών διαβάστε εδώ.

ποιά είναι τα Χαρακτηριστικά Του Excimer Laser Που Χρησιμοποιείται Στην Επέμβαση ;

Το Excimer Laser που χρησιμοποιείται τόσο στην μέθοδο Trans-PRK όσο και στην Femto-Lasik είναι ένα από τα συστήματα λέιζερ με την υψηλότερη απόδοση στον κόσμο για τη διαθλαστική και θεραπευτική χειρουργική του κερατοειδούς. Συνδυάζει τεχνολογικές καινοτομίες σε μία πλατφόρμα με την πιο προηγμένη τεχνολογία που υπάρχει.

Με το ρυθμό επανάληψης των 1050 Hz και τον μοναδικό 7D eye tracker, προσφέρει απαράμιλλη ταχύτητα, ακρίβεια και ασφάλεια για την χειρουργική επέμβαση των ματιών με λέιζερ. Το πολύ μικρό laser spot των 0,54 mm ενισχύει περαιτέρω την ακρίβεια και την ομαλή μοντελοποίηση του κερατοειδούς. Ο περιστρεφόμενος βραχίονας λέιζερ παρέχει μέγιστη άνεση για γιατρό και ασθενή. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)

excimer laser 7d eye tracker
Η επιτυχία της θεραπείας ενισχύεται από τον ενεργό ανιχνευτή 7D eye tracker, ο οποίος επιτρέπει ένα μοναδικό επίπεδο ακρίβειας. Συνδέεται με τα αντίστοιχα διαγνωστικά συστήματα και καταγράφει όλη την κίνηση των ματιών (στατική και δυναμική) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης προσδιορίζει με ακρίβεια και αντισταθμίζει τους άξονες κίνησης των ματιών.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του femtosecond Laser που χρησιμοποιείται Στην Μέθοδο Femto-Lasik και Smile Pro ;

Το Femtosecond Laser προσφέρει στους χειρουργούς μεγαλύτερο έλεγχο για μέγιστη παραμετροποίηση, παρέχοντας ένα απαραίτητο εργαλείο για την μέθοδο Femto-LASIK και για τη μέθοδο Smile Pro. Πλεονεκτήματα:

  • Ανεστραμμένη λοξότμητη πλάγια κοπή έως 150° για βελτιωμένη μηχανική σταθερότητα του κρημνού-flap
  • Επιλογή δημιουργίας ελλειπτικού κρημνού για μεγιστοποίηση της έκθεσης του στρώματος του κερατοειδούς στην ακτινοβολία laser
  • Ο στενότερος διαχωρισμός των σημείων παρέχει πιο λεία επιφάνεια και ουσιαστικά αβίαστη ανύψωση του κρημνού
  • Χαμηλότερη ενέργεια ανά παλμό, η οποία μπορεί να μειώσει την αντίδραση του ιστού και τη μετεγχειρητική φλεγμονή
  • Μεγαλύτερη μηχανική σταθερότητα και ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης
  • Το femtosecond Laser παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων: ελάχιστη διαταραχή της αρχιτεκτονικής του κερατοειδούς, ισχυρότερα flap (κρημνοί), λιγότερες πιθανές επιπλοκές και ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης. (laser αστιγματισμου θεσσαλονικη)
  • Η τεχνολογία δημιουργίας μικροσκοπικής τομής Smile Pro προχωρά ένα βήμα παραπέρα καθώς απαιτείται μόνο ένα μικροσκοπικό άνοιγμα 2 mm από το λέιζερ για να δημιουργηθεί ένας τρισδιάστατος δίσκος (φακοειδές) μέσα στον κερατοειδή και στη συνέχεια να αφαιρεθεί μέσω αυτής της μικροσκοπικής τομής.
Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία