Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

laser διόρθωσης μυωπίας θεσσαλονίκη

laser μυωπιας θεσσαλονικη

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

τί είναι η μυωπία ;

Η μυωπία είναι μια κοινή πάθηση της όρασης, κατά την οποία τα κοντινά αντικείμενα φαίνονται καθαρά, αλλά τα αντικείμενα πιο μακριά φαίνονται θολά. (laser μυωπιας θεσσαλονικη)

Εμφανίζεται όταν το σχήμα του ματιού — ή το σχήμα ορισμένων τμημάτων του ματιού — αναγκάζει τις ακτίνες του φωτός να κάμπτονται (διαθλώνται) με ανακριβή τρόπο. Έτσι οι ακτίνες φωτός που κανονικά πρέπει να εστιάζονται στον νευρικό ιστό στο πίσω μέρος του ματιού (αμφιβληστροειδής), εστιάζονται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή.

Η μυωπία συνήθως αναπτύσσεται κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία και συνήθως γίνεται πιο σταθερή μεταξύ των ηλικιών 20 και 30 ετών. Η μυωπία τείνει να εμφανίζεται σε άτομα στα οποία υπάρχει κληρονομική προδιάθεση.

πώς γίνεται η επέμβαση του laser Μυωπίας ;

Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την διαθλαστική χειρουργική, μετά από μια εμπειρία 30 και πλέον ετών παγκοσμίως, έχει καθιερωθεί ως μόνιμη, ασφαλής και οικονομική λύση σχεδόν σε όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία).

Η διαθλαστική επέμβαση διόρθωσης της μυωπίας με Laser επιτυγχάνεται με την αλλαγή του σχήματος και της καμπυλότητας του κερατοειδούς με τη βοήθεια του Laser. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της διόρθωσης της μυωπίας, το Laser σμιλεύει τον κερατοειδή κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μείωση της κυρτότητας του κερατοειδούς.

Το αποτέλεσμα είναι οι ακτίνες του φωτός που πρίν εστιάζονταν (εσφαλμένα) μπροστά από τον αμφιβληστροειδή, πλέον να εστιάζονται ορθά πάνω στον αμφιβληστροειδή. Συνεπώς με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανεξαρτησία του ασθενούς από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής. (laser μυωπιας θεσσαλονικη)

Έως πόσοι βαθμοί μυωπίας μπορούν να διορθωθούν με το Laser ;

Τα όρια των βαθμών της μυωπίας που μπορούν να διορθωθούν με το Laser είναι έως 8 (και υπό προϋποθέσεις έως 10) βαθμοί μυωπίας. Σε καθε περίπτωση παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα των προεγχειρητικών εξετάσεων (πάχος κερατοειδούς, καμπυλότητα κερατοειδούς, δεδομένα τοπογραφίας κερατοειδούς κ.α.), οπότε τα παραπάνω όρια μπορεί να διαφέρουν αναλόγως της περίπτωσης.

Οι ασθενείς ,που βρίσκονται εκτός των παραπάνω ορίων, μπορούν να ωφεληθούν από την τοποθέτηση ενδοφθάλμιων ενδοφακών.

Με την επέμβαση Laser για τη μυωπία μπορούν να διορθωθούν ταυτόχρονα, εκτός από την μυωπία και άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες που ενδεχομένως συνυπάρχουν (π.χ αστιγματισμός κτλ).

Μετά την επέμβαση με Laser οι μύωπες βλέπουν πάντα καλύτερα σε σύγκριση με τα γυαλιά που φορούσαν πρίν, καθώς δεν υπάρχει πλέον η σμίκρυνση του οπτικού πεδίου, που προκαλείται από τα μυωπικά γυαλιά.

ποιές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στο laser μυωπίας ;

Οι συχνότερα εφαρμοζόμενες μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser σήμερα είναι η Femto-Lasik και η TransPRK ( Transepithelial PRK ή no touch PRK ). (laser μυωπιας θεσσαλονικη)

Κοινό χαρακτηριστικό και των 2 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ), ενώ και οι 2 τεχνικές πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση).

Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου ΤransPRK και 7 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου Femto-Lasik.

prk lasik οφθαλμιατρος θεσσαλονικη

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής Femto-Lasik τέμνεται μια λεπτή μεμβράνη-κρημνός (flap) στον κερατοειδή με την βοήθεια ειδικού συστήματος laser, ενώ καμιά λεπίδα ή νυστέρι δεν έρχεται σε επαφή με τα μάτια . Ακολουθεί η εφαρμογή του laser στο στρώμα του κερατοειδούς και στο τέλος επανατοποθετείται το flap στην επιφάνεια του στρώματος.

Στην τεχνική TransPRK το laser εφαρμόζεται στην επιφάνεια του ματιού, αμέσως κάτω από την επιφανειακή στιβάδα (επιθήλιο του κερατοειδούς), αφού πρώτα γίνει αφαίρεση του επιθηλίου του κερατοειδούς με τη βοήθεια του Excimer laser. Σε αυτή την περίπτωση δεν δημιουργείται κρημνός (flap) όπως στην τεχνική Femto-Lasik. (laser μυωπιας θεσσαλονικη)

Τόσο στην Femto-Lasik όσο και στην TransPRK καμιά λεπίδα ή νυστέρι δεν έρχεται σε επαφή με τα μάτια, ενώ και οι 2 τεχνικές πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση).

laser μυωπιας θεσσαλονικη

Για να μάθετε περισσότερα για τις διαφορετικές μεθόδους διόρθωσης των υπόλοιπων διαθλαστικών ανωμαλιών και της μυωπίας που χρησιμοποιούνται διαβάστε εδώ.

πόσες ημέρες διαρκεί η αποκατάσταση της όρασης μετά το laser μυωπίας ;

Αυτό εξαρτάται από την μέθοδο διόρθωσης της μυωπίας που θα χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση της TransPRK ο χρόνος αποκατάστασης είναι 3-4 ημέρες ενώ στην περίπτωση της Femto-Lasik ο χρόνος αποκατάστασης είναι 1 ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στις περισσότερες καθημερινές σας δραστηριότητες σε 3-4 ημέρες ή σε 1 ημέρα αντίστοιχα.

Συνήθως ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Femto-Lasik, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό για τον ασθενή να επιστρέψει στην καθημερινότητα του άμεσα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ λεπτός κερατοειδής), η μέθοδος TransPRK αποτελεί την μοναδική μέθοδο εκλογής για την διόρθωση της μυωπίας.

γίνεται ταυτόχρονα με την διόρθωση της μυωπίας να πραγματοποιηθεί και διόρθωση του αστιγματισμού ;

Στην περίπτωση που με την μυωπία συνυπάρχει και αστιγματισμός, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διόρθωση και των δύο αυτών διαθλαστικών ανωμαλιών χωρίς επιπλέον κόστος. (laser μυωπιας θεσσαλονικη)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Laser ματιών διαβάστε εδώ.

Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία