Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Οδηγίες πρίν την επέμβαση

Πρίν την επέμβαση πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος των ματιών σας. Πρίν από τον προέλεγχο και πρίν από την επέμβαση δεν θα πρέπει να έχετε φορέσει μαλακούς φακούς επαφής για τουλάχιστον 7 ημέρες και σκληρούς/ημίσκληρους φακούς επαφής για τουλάχιστον 21 ημέρες. Μετά από τον προέλεγχο και αφ΄ού έχει περάσει χρόνος τουλάχιστον 24 ωρών, μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαθλαστική επέμβαση.

Την ημέρα της επέμβασης αποφύγετε το μακιγιάζ, τη μασκάρα, τα αρώματα. Όταν προσέλθετε στο κέντρο πού θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν κάποιες εξετάσεις.

Οι διαθλαστικές διορθώσεις με laser εφαρμόζονται ανώδυνα με τοπική αναισθησία με σταγόνες, χωρίς ενέσεις. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 5-7 λεπτά για το κάθε μάτι.

Μετά την επέμβαση, ο γιατρός θα σας εξετάσει μετά από μικρό χρονικό διάστημα (20-30 λεπτών) και θα λάβετε πλήρεις οδηγίες σε γραπτή μορφή για την καλύτερη συμμόρφωσή σας. Καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο λόγω των παροδικών ενοχλήσεων μετά την επέμβαση (θολή όραση, φωτοφοβία κτλ.).

Η αποκατάσταση της όρασής ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται από τη μέθοδο διαθλαστικής διόρθωσης που έχει επιλεγεί, αλλά σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά γρήγορη.

Οδηγίες μετά την επέμβαση

 • Η επιστροφή στην εργασία είναι για τους περισσότερους εφικτή από την επόμενη κιόλας ημέρα, στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Femto-Lasik ή η Smile Pro. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί η τεχνική TransPRK τότε η επιστροφή στις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία μπορεί να γίνει μετά απο 4-5 ημέρες.
 • Θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν επανέλεγχοι μετά απο την επέμβαση για τους οποίους θα σας ενημερώσει ο οφθαλμίατρος σας.
 • Επαφή των ματιών με το νερό (λούσιμο ,πλύσιμο προσώπου κτλ) μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από λίγες ημέρες. Αναλυτικές οδηγίες θα σας δωθούν από τον γιατρό.
 • Οδήγηση: Μόλις αισθανθείτε άνετα. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να οδηγήσουν την επόμενη ημέρα της επέμβασης.
 • Βαριά σωματική άσκηση: Μία με δύο εβδομάδες μετά και σε συνεννόηση με τον οφθαλμίατρο σας.
 • Κολύμβηση: Μετά από 2 εβδομάδες με μάσκα, ή μετά από 6 εβδομάδες, χωρίς προστασία.
 • Αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών στην περιοχή των ματιών για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο, αλλά δεν είναι βλαβερός.
 • Αποφύγετε για μικρό χρονικό διάστημα ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σας (καπνός, σκόνη, κλπ).
 • Μην τρίβετε, μην πιέζετε και μην σφίγγετε τα μάτια σας.
 • Είναι πιθανό να έχετε ερυθρότητα, ευαισθησία στο φως, ξηροφθαλμία και ενδεχομένως κούραση μετά από πολύωρο διάβασμα. Όλα αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μετά από 48 ώρες ή το αργότερο μετά από μερικές ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες που θα σας δωθούν από τον γιατρό σας αμέσως μετά την επέμβαση.

Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία