Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

LASER ΜΑΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

επέμβαση laser στα μάτια θεσσαλονίκη

laser ματιων θεσσαλονικη

τί είναι το laser ματιών ;

Το Laser ματιών είναι μία συχνά εκτελούμενη διαθλαστική επέμβαση που έχει σκοπό τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών της όρασης (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός). Η διαθλαστική επέμβαση laser μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. (laser ματιων θεσσαλονικη)

Σε μάτια με φυσιολογική όραση, ο ιστός σχήματος θόλου στο μπροστινό μέρος του ματιού (κερατοειδής) αλλάζει την πορεία (διαθλάει) το φώς έτσι ώστε αυτό να εστιάζει ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού. Όμως στην μυωπία στην υπερμετρωπία και στον αστιγματισμό, το φώς διαθλάται εσφαλμένα, με αποτέλεσμα την θολή όραση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης laser, χρησιμοποιείται ένας ειδικός τύπος λέιζερ για την ακριβή αλλαγή του σχήματος του κερατοειδoύς. Με αυτό τον τρόπο το φώς εστιάζει και πάλι ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή όπως συμβαίνει σε ένα φυσιολογικό μάτι με αποτέλεσμα την διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.

Σε τί χρησιμεύει το laser ματιών ;

Η επέμβαση με laser μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τη διόρθωση ενός από τα ακόλουθα προβλήματα όρασης:

 • Μυωπία – Όταν ο βολβός του ματιού σας είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το κανονικό ή όταν ο κερατοειδής καμπυλώνει πολύ έντονα, οι ακτίνες φωτός εστιάζουν μπροστά στον αμφιβληστροειδή και θολώνουν την μακρινή όραση. Μπορείτε να δείτε αντικείμενα που είναι κοντά αρκετά καθαρά, αλλά όχι αυτά που είναι μακριά.
 • Υπερμετρωπία – Όταν έχετε ένα μικρότερο από το μέσο όρο βολβό του ματιού ή έναν κερατοειδή που είναι πολύ επίπεδος, το φως εστιάζει πίσω από τον αμφιβληστροειδή αντί πάνω του. Αυτό κάνει την κοντινή και μερικές φορές την μακρινή όραση θολή. (laser ματιων θεσσαλονικη)
 • Αστιγματισμός – Όταν ο κερατοειδής καμπυλώνει ανομοιόμορφα, το αποτέλεσμα είναι αστιγματισμός, ο οποίος διαταράσσει την εστίαση της κοντινής και μακρινής όρασης. Εάν σκέφτεστε να κάνετε επέμβαση Laser, πιθανότατα φοράτε ήδη γυαλιά ή φακούς επαφής.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι η ανεξαρτησία του ασθενούς από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής. Επιπλέον οι χρήστες φακών επαφής γλιτώνουν από τους κινδύνους χρήσης των φακών επαφής (π.χ κερατίτιδα κτλ).

Ο οφθαλμίατρος σας θα μιλήσει μαζί σας για το εάν η επέμβαση ή άλλη παρόμοια διαθλαστική διαδικασία είναι μια λύση που θα λειτουργήσει για εσάς.

laser ματιων θεσσαλονικη

πώς επιτυγχάνεται η διόρθωση της όρασης με το laser ;

Η διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού επιτυγχάνεται μέσω της σμίλευσης του κερατοειδούς από το laser, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μεταβάλλεται η κυρτότητα και η διαθλαστική δύναμη του κερατοειδούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ότι οι ακτίνες του φωτός εστιάζουν πλέον πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό εμμετρωπικό μάτι.

μυωπία

Η διόρθωση με laser στην περίπτωση της μυωπίας αποσκοπεί στην μείωση της κυρτότητας του κερατοειδούς και άρα στην μείωση της διαθλαστικής του ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του φωτός, που πρίν εστιάζαν μπροστά από τον αμφιβληστροειδή, πλέον να εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό μάτι.

Για το laser διόρθωσης της μυωπίας διαβάστε περισσότερα εδώ.

υπερμετρωπία

Η διόρθωση με laser στην περίπτωση της υπερμετρωπίας αποσκοπεί στην αύξηση της κυρτότητας του κερατοειδούς και άρα στην αύξηση της διαθλαστικής του ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του φωτός, που πρίν εστιάζαν πίσω από τον αμφιβληστροειδή, πλέον να εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό μάτι.

Για το laser διόρθωσης της υπερμετρωπίας διαβάστε περισσότερα εδώ. (laser ματιων θεσσαλονικη)

αστιγματισμός

Η διόρθωση με laser στην περίπτωση του αστιγματισμού αποσκοπεί στην αύξηση ή μείωση της κυρτότητας του κερατοειδούς και άρα στην τροποποίηση της διαθλαστικής του ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του φωτός που πρίν εστιάζονταν σε 2 κύριες εστίες πλέον να εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή σε μία κύρια εστία, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό μάτι.

Για το laser διόρθωσης του αστιγματισμού διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πoύ Πραγματοποιείται το Laser ; Είναι Επώδυνο ; Πόσο Διαρκεί ;

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι επώδυνη καθώς γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού σε μορφή σταγόνων (αναισθητικό κολλύριο). Η επέμβαση διαρκεί 5-7 λεπτά στο κάθε μάτι. (βλέπε παρακάτω στις μεθόδους διόρθωσης).

laser ματιων θεσσαλονικη

Είναι Ασφαλές Το Laser ματιών ;

Ναί. Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την διαθλαστική χειρουργική, μετά από μια εμπειρία 30 και πλέον ετών παγκοσμίως, έχει καθιερωθεί ως μόνιμη και ασφαλής λύση για την διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία). Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως, έχει προκύψει ότι το συνολικό ποσοστό των πιθανών επιπλοκών είναι μικρότερο του 1%, οι οποίες είναι ώς επί το πλείστον αναστρέψιμες και αντιμετωπίσιμες.

ποιές μέθοδοι διόρθωσης χρησιμοποιούνται στο laser μάτιων ;

Οι πιό συχνές μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser είναι η Femto-Lasik η Trans-PRK και η Smile Pro (περιγράφονται παρακάτω). Κοινό χαρακτηριστικό και των 3 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ).

Τόσο η Femto-Lasik όσο και η TransPRK και η Smile Pro πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση). (laser ματιων θεσσαλονικη). Η επέμβαση διαρκεί 5-7 λεπτά στο κάθε μάτι. (laser ματιων θεσσαλονικη)

Femto-Lasik
Trans-PRK
Smile Pro

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Είναι Τα Αποτελέσματα Του Laser Οριστικά ;

Ναί, με την προυπόθεση ότι έχει σταθεροποιηθεί η διαθλαστική κατάσταση των ματιών, τα αποτελέσματα του laser παραμένουν εφ’ όρου ζωής. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, άλλες οφθαλμικές ή συστηματικές παθήσεις ή καταστάσεις, όπως π.χ ο καταρράκτης, ο διαβήτης, η κύηση, μπορεί να προκαλέσουν εκ νέου την εμφάνιση διαθλαστικών ανωμαλιών στον οφθαλμό.

Είναι κατάλληλη η επέμβαση laser για εσάς ;

Mπορεί η επέμβαση Laser να είναι ακατάλληλη για εσάς εάν:

 • Πάσχετε από κάποιο οφθαλμικό νόσημα του κερατοειδούς χιτώνα (π.χ κερατόκωνος)
 • Πάσχετε από κάποιο συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα του συνδετικού ιστού
 • Έχετε αρκετά καλή συνολική όραση
 • Έχετε πολύ υψηλή μυωπία, πολύ υψηλή υπερμετρωπία, πολύ υψηλό αστιγματισμό
 • Έχετε πολύ λεπτό κερατοειδή
 • Τα δεδομένα που θα προκύψουν κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο της τοπογραφίας του κερατοειδούς είναι τέτοια ώστε να σας αποκλείουν από μία διαθλαστική επέμβαση.
 • Είστε κάτω των 18 ετών

τί προετοιμασία χρειάζεται πρίν την επέμβαση laser ματιών ;

Τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για την επέμβαση laser περιλαμβάνουν:

 • Κανονίστε να έχετε κάποιον συνοδό μαζί σας. Θα χρειαστεί να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει κατά την αποχώρηση σας από την κλινική στην οποία θα πραγματοποιηθεί η χειρουργική επέμβαση, καθώς αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί η όρασή σας να είναι θολή.
 • Παραλείψτε το μακιγιάζ των ματιών. Μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ ματιών, κρέμα, αρώματα ή λοσιόν την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα της επέμβασης.
 • Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας δώσει οδηγίες να καθαρίζετε τις βλεφαρίδες σας καθημερινά ή πιο συχνά τις ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης. (laser ματιων θεσσαλονικη).
 • Εάν φοράτε φακούς επαφής, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν το σχήμα του κερατοειδούς σας, θα πρέπει να σταματήσετε τελείως να τους φοράτε και να φοράτε μόνο τα γυαλιά σας για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πρίν από την αξιολόγηση και τη χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πότε θα πρέπει να σταματήσετε να φοράτε τους φακούς επαφής σας ανάλογα με τον τύπο των φακών επαφής που φοράτε.

Για περισσότερα διαβάστε εδώ.

τί συμβαίνει πρίν τη διαδικασία της επέμβασης Laser ματιών ;

Πρίν την επέμβαση πραγματοποιείται ενδελεχής προεγχειρητικός έλεγχος. Κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, ο οφθαλμίατρος σας θα πάρει το ατομικό ιστορικό σας και θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση για να αξιολογήσει την όρασή σας και να αξιολογήσει εάν μπορείτε να υποβληθείτε στη διαδικασία με ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο διαβάστε εδώ.

τί συμβαίνει κατά την διάρκεια της επέμβασης laser ματιών ;

Η επέμβαση laser συνήθως ολοκληρώνεται σε 15 λεπτά ή λιγότερο συνολικά και για τα 2 μάτια. Συγκεκριμένα η επέμβαση διαρκεί 5-7 λεπτά στο κάθε μάτι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα ειδικό χειρουργικό κρεβάτι. Αφού τοποθετηθούν αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες στο μάτι σας, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί ένα εργαλείο για να κρατά τα βλέφαρά σας ανοιχτά. Στην συνέχεια πραγματοποιείται η κυρίως διαδικασία σμίλευσης του κερατοειδούς.

Οι συχνότερα εφαρμοζόμενες μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser σήμερα είναι η Femto-Lasik, η TransPRK ( Transepithelial PRK ή no touch PRK ) και η Smile Pro (Small Incision Lenticule Extraction). (laser ματιων θεσσαλονικη)

Κοινό χαρακτηριστικό και των 3 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ). Τόσο η Femto-Lasik όσο και η TransPRK και η Smile Pro πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

laser ματιων θεσσαλονικη

τί συμβαίνει μετά την επέμβαση laser ματιών ;

Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί τα μάτια σας να είναι ερεθισμένα και μπορεί να έχετε θολή όραση. Θα μπορείτε να βλέπετε αμέσως μετά την επέμβαση, αλλά η όρασή σας δεν θα είναι καθαρή αμέσως.

Μετά το τέλος της επέμβασης θα λάβετε γραπτές οδηγίες για το τί πρέπει να προσέχετε τις επόμενες ημέρες, καθώς και συνταγή μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής.

Δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική μετά από την επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης θα μπορέσετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε τον οφθαλμίατρο σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία έχετε. Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας σχετικά με το πόσο σύντομα μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες. (laser ματιων θεσσαλονικη)

πόσες ημέρες διαρκεί η αποκατάσταση της όρασης ;

Αυτό εξαρτάται από την μέθοδο διόρθωσης που θα χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση της Femto-Lasik και της Smile Pro ο χρόνος αποκατάστασης είναι 1 ημέρα, ενώ στην περίπτωση της TransPRK ο χρόνος αποκατάστασης είναι 3-4 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στις περισσότερες καθημερινές σας δραστηριότητες σε 1 ημέρα ή σε 3-4 ημέρες αντίστοιχα.

Για τις 3 μεθόδους-τεχνικές που χρησιμοποιούνται διαβάστε εδώ.

είναι εφικτή η ταυτόχρονη διόρθωση 2 διαθλαστικών ανωμαλιών ;

Εάν συνυπάρχουν στον ίδιο οφθαλμό παραπάνω από μία διαθλαστική ανωμαλία (π.χ αστιγματισμός+μυωπία ή υπερμετρωπία+αστιγματισμός), τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διόρθωση και των δύο διαθλαστικών ανωμαλιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει επιπλέον κόστος και η διόρθωση των δύο διαθλαστικών ανωμαλιών πραγματοποιείται την ίδια χρονική στιγμή.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με το laser ματιών παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας.

Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία