Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

LASER ΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

διόρθωση Μυωπίας Αστιγματισμού Υπερμετρωπίας

laser ματιων θεσσαλονικη

τί είναι το laser ματιών ;

Η χειρουργική επέμβαση ματιών με laser (laser ματιων θεσσαλονικη) είναι μία συχνά εκτελούμενη διαθλαστική επέμβαση που έχει σκοπό τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών της όρασης (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός). Η διαθλαστική επέμβαση laser μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στα γυαλιά ή τους φακούς επαφής.

Σε μάτια με φυσιολογική όραση, ο ιστός σχήματος θόλου στο μπροστινό μέρος του ματιού (κερατοειδής) αλλάζει την πορεία (διαθλάει) το φώς έτσι ώστε αυτό να εστιάζει ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού. Όμως στην μυωπία στην υπερμετρωπία και στον αστιγματισμό, το φώς διαθλάται εσφαλμένα, με αποτέλεσμα την θολή όραση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης laser, χρησιμοποιείται ένας ειδικός τύπος λέιζερ για την ακριβή αλλαγή του σχήματος του κερατοειδoύς. Με αυτό τον τρόπο το φώς εστιάζει και πάλι ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή όπως συμβαίνει σε ένα φυσιολογικό μάτι με αποτέλεσμα την βελτίωση της όρασης.

Σε τί χρησιμεύει το laser ματιών ;

Η επέμβαση με laser μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τη διόρθωση ενός από τα ακόλουθα προβλήματα όρασης:

 • Μυωπία – Όταν ο βολβός του ματιού σας είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το κανονικό ή όταν ο κερατοειδής καμπυλώνει πολύ έντονα, οι ακτίνες φωτός εστιάζουν μπροστά στον αμφιβληστροειδή και θολώνουν την μακρινή όραση. Μπορείτε να δείτε αντικείμενα που είναι κοντά αρκετά καθαρά, αλλά όχι αυτά που είναι μακριά.
 • Υπερμετρωπία – Όταν έχετε ένα μικρότερο από το μέσο όρο βολβό του ματιού ή έναν κερατοειδή που είναι πολύ επίπεδος, το φως εστιάζει πίσω από τον αμφιβληστροειδή αντί πάνω του. Αυτό κάνει την κοντινή και μερικές φορές την μακρινή όραση θολή. (laser ματιων θεσσαλονικη)
 • Αστιγματισμός – Όταν ο κερατοειδής καμπυλώνει ανομοιόμορφα, το αποτέλεσμα είναι αστιγματισμός, ο οποίος διαταράσσει την εστίαση της κοντινής και μακρινής όρασης. Εάν σκέφτεστε να κάνετε επέμβαση Laser, πιθανότατα φοράτε ήδη γυαλιά ή φακούς επαφής.

Ο οφθαλμίατρος σας θα μιλήσει μαζί σας για το εάν η επέμβαση ή άλλη παρόμοια διαθλαστική διαδικασία είναι μια λύση που θα λειτουργήσει για εσάς.

laser ματιων θεσσαλονικη

πώς επιτυγχάνεται η διόρθωση της όρασης με το laser ματιών ;

Η διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού επιτυγχάνεται μέσω της σμίλευσης του κερατοειδούς από το laser, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μεταβάλλεται η κυρτότητα και η διαθλαστική δύναμη του κερατοειδούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ότι οι ακτίνες του φωτός εστιάζουν πλέον πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό εμμετρωπικό μάτι.

Η διόρθωση με laser στην περίπτωση της μυωπίας αποσκοπεί στην μείωση της κυρτότητας του κερατοειδούς και άρα στην μείωση της διαθλαστικής του ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του φωτός, που πρίν εστιάζαν μπροστά από τον αμφιβληστροειδή, πλέον να εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό μάτι.

Η διόρθωση με laser στην περίπτωση της υπερμετρωπίας αποσκοπεί στην αύξηση της κυρτότητας του κερατοειδούς και άρα στην αύξηση της διαθλαστικής του ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του φωτός, που πρίν εστιάζαν πίσω από τον αμφιβληστροειδή, πλέον να εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό μάτι.(laser ματιων θεσσαλονικη)

Η διόρθωση με laser στην περίπτωση του αστιγματισμού αποσκοπεί στην αύξηση ή μείωση της κυρτότητας του κερατοειδούς σε έναν συγκεκριμένο άξονα και άρα στην τροποποίηση της διαθλαστικής του ισχύος σε αυτόν τον άξονα, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ακτίνες του φωτός πλέον να εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή, όπως δηλαδή σε ένα φυσιολογικό μάτι.

ποιές μέθοδοι διόρθωσης χρησιμοποιούνται στο laser μάτιων ;

Οι 2 πιό συχνές μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser είναι η Femto-Lasik και η Trans-PRK (περιγράφονται παρακάτω). Κοινό χαρακτηριστικό και των 2 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ).

Τόσο η Femto-Lasik όσο και η TransPRK πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση). (laser ματιων θεσσαλονικη). Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου ΤransPRK και 7 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου FemtoLasik. (laser ματιων θεσσαλονικη)

Femto-Lasik
Trans-PRK

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Είναι κατάλληλη η επέμβαση laser ματιών για εσάς ;

Mπορεί η επέμβαση Laser να είναι ακατάλληλη για εσάς εάν:

 • Πάσχετε από κάποιο οφθαλμικό νόσημα του κερατοειδούς χιτώνα (π.χ κερατόκωνος)
 • Πάσχετε από κάποιο συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα του συνδετικού ιστού
 • Έχετε αρκετά καλή συνολική όραση
 • Έχετε πολύ υψηλή μυωπία, πολύ υψηλή υπερμετρωπία, πολύ υψηλό αστιγματισμό
 • Έχετε πολύ λεπτό κερατοειδή
 • Τα δεδομένα που θα προκύψουν κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο της τοπογραφίας του κερατοειδούς είναι τέτοια ώστε να σας αποκλείουν από μία διαθλαστική επέμβαση.
 • Είστε κάτω των 18 ετών

τί προετοιμασία χρειάζεται πρίν την επέμβαση laser ματιών ;

Τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για την επέμβαση laser περιλαμβάνουν:

 • Κανονίστε να έχετε κάποιον συνοδό μαζί σας. Θα χρειαστεί να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει κατά την αποχώρηση σας από την κλινική στην οποία θα πραγματοποιηθεί η χειρουργική επέμβαση, καθώς αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί η όρασή σας να είναι θολή.
 • Παραλείψτε το μακιγιάζ των ματιών. Μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ ματιών, κρέμα, αρώματα ή λοσιόν την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα της επέμβασης.
 • Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας δώσει οδηγίες να καθαρίζετε τις βλεφαρίδες σας καθημερινά ή πιο συχνά τις ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης. (laser ματιων θεσσαλονικη).
 • Εάν φοράτε φακούς επαφής, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν το σχήμα του κερατοειδούς σας, θα πρέπει να σταματήσετε τελείως να τους φοράτε και να φοράτε μόνο τα γυαλιά σας για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πρίν από την αξιολόγηση και τη χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πότε θα πρέπει να σταματήσετε να φοράτε τους φακούς επαφής σας ανάλογα με τον τύπο των φακών επαφής που φοράτε.

Για περισσότερα διαβάστε εδώ.

τί συμβαίνει πρίν τη διαδικασία της επέμβασης Laser ματιών ;

Κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, ο οφθαλμίατρος σας θα πάρει το ατομικό ιστορικό σας και θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση για να αξιολογήσει την όρασή σας και να αξιολογήσει εάν μπορείτε να υποβληθείτε στη διαδικασία με ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο διαβάστε εδώ.

τί συμβαίνει κατά την διάρκεια της επέμβασης laser ματιών ;

Η επέμβαση laser συνήθως ολοκληρώνεται σε 15 λεπτά ή λιγότερο συνολικά και για τα 2 μάτια. Συγκεκριμένα η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου ΤransPRK και 7 λεπτά στο κάθε μάτι στην περίπτωση της μεθόδου Femto-Lasik.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα ειδικό χειρουργικό κρεβάτι. Αφού τοποθετηθούν αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες στο μάτι σας, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί ένα εργαλείο για να κρατά τα βλέφαρά σας ανοιχτά. Στην συνέχεια πραγματοποιείται η κυρίως διαδικασία σμίλευσης του κερατοειδούς.

Οι συχνότερα εφαρμοζόμενες μέθοδοι διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών με laser σήμερα είναι η Femto-Lasik και η TransPRK ( Transepithelial PRK ή no touch PRK ). (laser ματιων θεσσαλονικη)

Κοινό χαρακτηριστικό και των 2 μεθόδων είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της επέμβασης αποκλειστικά με την χρήση Laser ΧΩΡΙΣ την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου (λεπίδας, μαχαιριδίου, νυστεριού, βελόνας κτλ). Τόσο η Femto-Lasik όσο και η TransPRK πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία με σταγόνες (χωρίς αναισθητική ένεση).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

laser ματιων θεσσαλονικη

τί συμβαίνει μετά την επέμβαση laser ματιών ;

Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί τα μάτια σας να είναι ερεθισμένα και μπορεί να έχετε θολή όραση. Θα μπορείτε να βλέπετε αμέσως μετά την επέμβαση, αλλά η όρασή σας δεν θα είναι καθαρή αμέσως.

Ο χρόνος αποκατάστασης της όρασης είναι 1 ημέρα εάν έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Femto-Lasik και 4 ημέρες εάν έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος TransPRK αλ΄λά κάποια μικρή περαιτέρω βελτίωση της όρασης συμβαίνει και σε βάθος 3 μηνών μετά την επέμβαση.

Για τις 2 μεθόδους-τεχνικές που χρησιμοποιούνται διαβάστε εδώ.

Μετά το τέλος της επέμβασης θα λάβετε γραπτές οδηγίες για το τί πρέπει να προσέχετε τις επόμενες ημέρες, καθώς και συνταγή μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής. Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε τον οφθαλμίατρο σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία έχετε. Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας σχετικά με το πόσο σύντομα μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες. (laser ματιων θεσσαλονικη)

ποιά είναι τα Χαρακτηριστικά Του Excimer Laser Που Χρησιμοποιείται στην επέμβαση laser ματιών ;

Το Excimer Laser που χρησιμοποιείται τόσο στην μέθοδο Trans-PRK όσο και στην Femto-Lasik είναι ένα από τα συστήματα λέιζερ με την υψηλότερη απόδοση στον κόσμο για τη διαθλαστική και θεραπευτική χειρουργική του κερατοειδούς. Συνδιάζει τεχνολογικές καινοτομίες σε μία πλατφόρμα με την πιο προηγμένη τεχνολογία που υπάρχει.

Με το ρυθμό επανάληψης των 1050 Hz και τον μοναδικό 7D eye tracker, προσφέρει απαράμιλλη ταχύτητα, ακρίβεια και ασφάλεια για την χειρουργική επέμβαση των ματιών με λέιζερ. Το πολύ μικρό laser spot των 0,54 mm ενισχύει περαιτέρω την ακρίβεια και την ομαλή μοντελοποίηση του κερατοειδούς. Ο περιστρεφόμενος βραχίονας λέιζερ παρέχει μέγιστη άνεση για γιατρό και ασθενή. (laser ματιων θεσσαλονικη)

excimer laser 7d eye tracker
Η επιτυχία της θεραπείας ενισχύεται από τον ενεργό ανιχνευτή 7D eye tracker, ο οποίος επιτρέπει ένα μοναδικό επίπεδο ακρίβειας. Συνδέεται με τα αντίστοιχα διαγνωστικά συστήματα και καταγράφει όλη την κίνηση των ματιών (στατική και δυναμική) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσδιορίζει με ακρίβεια και αντισταθμίζει τους άξονες κίνησης των ματιών.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του femtosecond Laser που χρησιμοποιείται στην επέμβαση laser ματιών ;

Το Femtosecond Laser παρέχει στους χειρουργούς μεγαλύτερο έλεγχο για μέγιστη παραμετροποίηση – παρέχοντας ένα απαραίτητο εργαλείο για την μέθοδο Femto-LASIK .

 • Ανεστραμμένη λοξότμητη πλάγια κοπή έως 150° για βελτιωμένη μηχανική σταθερότητα του κρημνού-flap
 • Επιλογή δημιουργίας ελλειπτικού κρημνού για μεγιστοποίηση της έκθεσης του στρώματος του κερατοειδούς στην ακτινοβολία laser
 • Ο στενότερος διαχωρισμός των σημείων παρέχει πιο λεία επιφάνεια και ουσιαστικά αβίαστη ανύψωση του κρημνού
 • Χαμηλότερη ενέργεια ανά παλμό, η οποία μπορεί να μειώσει την αντίδραση του ιστού και τη μετεγχειρητική φλεγμονή
 • Μεγαλύτερη μηχανική σταθερότητα και ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης. Το femtosecond Laser παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων: ελάχιστη διαταραχή της αρχιτεκτονικής του κερατοειδούς, ισχυρότερα flap (κρημνοί), λιγότερες πιθανές επιπλοκές και ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης. (laser ματιων θεσσαλονικη)

είναι εφικτή η ταυτόχρονη διόρθωση 2 διαθλαστικών ανωμαλιών ;

Εάν συνυπάρχουν στον ίδιο οφθαλμό παραπάνω από μία διαθλαστική ανωμαλία (π.χ αστιγματισμός+μυωπία ή υπερμετρωπία+αστιγματισμός), τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διόρθωση και των δύο διαθλαστικών ανωμαλιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει επιπλέον κόστος και η διόρθωση των δύο διαθλαστικών ανωμαλιών πραγματοποιείται την ίδια χρονική στιγμή.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με το laser ματιών παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας.

Καλέστε Μας phone
Viber viber
Email
chat Επικοινωνία