υΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο οφθαλμολογικό ιατρείο του Χειρουργού Οφθαλμιάτρου Βασάκου Δημητρίου , επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου 205 , στην περιοχή Πυλαία Καλαμαριά Χαριλάου Τούμπα Θεσσαλονίκη, παρέχεται το μεγαλύτερο μέρος των οφθαλμολογικών διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών, που αφορούν τα νοσήματα του οφθαλμού. (οφθαλμιατρος χαριλαου θεσσαλονικης)

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 08.30 – 21.00 μόνο κατόπιν ραντεβού.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές κλινικές. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω ή επικοινωνείστε με τον ιατρό.

Διάγνωση και Χειρουργική Αποκατάσταση Καταρράκτη

Για την διάγνωση του καταρράκτη πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος των προσθίων και οπισθίων ημιμορίων. Η χειρουργική αντιμετώπιση πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με τον ιατρό. (οφθαλμιατρος πυλαια χαριλαου ανω κατω τουμπα καλαμαρια θεσσαλονικη)

Διαθλαστική Χειρουργική Με Laser Για Διόρθωση Διαθλαστικών Ανωμαλιών (Μυωπία, Υπερμετρωπία, Αστιγματισμός)

Περιλαμβάνει την χρήση τεχνολογίας laser για την διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων, δηλαδή της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού κτλ. (οφθαλμιατρος χαριλαου θεσσαλονικης)

OCT-αγγειογραφία

Η OCT-Aγγειογραφία είναι μία μη επεμβατική τεχνική για την απεικόνιση του μικροαγγειακού συστήματος του αμφιβληστροειδούς και του χοριοειδούς.

Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT)

Η οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) είναι μία μη επεμβατική εξέταση απεικόνισης του αμφιβληστροειδούς και άλλων τμημάτων του οφθαλμού. Το OCT χρησιμοποιεί φωτεινά κύματα για να τραβήξει φωτογραφίες διατομής του αμφιβληστροειδούς και άλλων ανατομικών περιοχών. Χρησιμεύει για την διάγνωση και παρακολούθηση πολλών οφθαλμικών παθήσεων όπως το γλαύκωμα, οι ωχροπάθειες κτλ.

Οπτικά Πεδία – Αυτόματη Περιμετρία

Τα οπτικά πεδία είναι μία εξέταση που κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και άλλων οφθαλμικών παθήσεων. Η εξέταση των οπτικών πεδίων είναι ένας τρόπος με τον οποίο ο οφθαλμίατρος μπορεί να προσδιορίσει εάν υπάρχουν τυφλά σημεία (σκοτώματα) στην όραση και πού βρίσκονται. Το μέγεθος και το σχήμα του σκοτώματος μπορεί να δείξει πώς η οφθαλμική νόσος ή μια εγκεφαλική διαταραχή επηρεάζει την όραση.

Οφθαλμολογικός Έλεγχος Μικρών Παιδιών

Πραγματοποιείται με την χρήση διαθλασίμετρου που είναι ειδικό για την εξέταση μικρών παιδιών. Το διόφθαλμο διαθλασίμετρο μετρά και τα δύο μάτια ταυτόχρονα, από απόσταση 1 μέτρου, σε πραγματικές συνθήκες όρασης και υπολογίζει αυτόματα τα διαθλαστικά σφάλματα (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό), ακόμα και σε μή συνεργάσιμα μικρά παιδιά. Επιπλέον, παρέχει ενδείξεις ανωμαλιών της όρασης που μπορεί να σχετίζονται με ανισομετρωπία, ανισοκορία, στραβισμό, φορία.

Τοπογραφία Κερατοειδούς

Η τοπογραφία κερατοειδούς αποτελεί εξειδικευμένη εξέταση απεικόνισης του κερατοειδούς. Είναι απαραίτητη για την διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων του κερατοειδούς όπως ο κερατόκωνος, για τον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο στην διαθλαστική χειρουργική με laser κτλ.

Yag Laser Οπίσθια Καψουλοτομή και Ιριδοτομή

Διενεργείται για την αντιμετώπιση της συχνής θόλωσης του οπισθίου περιφακίου μετά την φακοθρυψία (δευτερογενής καταρράκτης), καθώς επίσης και για την διενέργεια περιφερικής ιριδοτομής σε περίπτωση οξέος γλαυκώματος κλειστής γωνίας και γλαυκώματος στενής γωνίας. Η επέμβαση με το yag laser πραγματοποείται στο ιατρείο, διαρκεί 10-15 λεπτά και είναι ανώδυνη.

Μέτρηση Πάχους Κερατοειδούς

Γίνεται ανώδυνα με την χρήση εξειδικευμένου οργάνου για την καλύτερη εκτίμηση της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Μέτρηση Ενδοφθάλμιας Πίεσης

Η μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης γίνεται με την χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (αεροτονόμετρο) εντελώς ανώδυνα, χωρίς να υπάρχει επαφή του οργάνου με τον κερατοειδή και χωρίς να απαιτείται ενστάλλαξη σταγόνων. Το μηχάνημα μετράει ταυτόχρονα και το πάχος του κερατοειδούς, έτσι ώστε να υπάρχει μέγιστη ακρίβεια στην μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. (οφθαλμιατρος χαριλαου θεσσαλονικης)

Βυθοσκόπηση

Περιλαμβάνει τον έλεγχο του βυθού του ματιού. Αρχικά γίνεται ενστάλλαξη μυδριατικών σταγόνων για να ανοίξει η κόρη του ματιού και στην συνέχεια η εξέταση πραγματοποιείται στην σχισμοειδή λυχνία με την χρήση ειδικών εξεταστικών φακών.

Διάγνωση και Θεραπεία Γλαυκώματος

Η διάγνωση στο γλαύκωμα γίνεται με την χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και εξετάσεων (OCT, Εξέταση Οπτικών Πεδίων,Τονόμετρο Επιπεδώσεως Κατά Goldmann, Αεροτονόμετρο, Παχυμετρία Κερατοειδούς και Βυθοσκόπηση). Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη αναλόγως της απόκρισης.(οφθαλμιατρος χαριλαου θεσσαλονικης)

Διάγνωση-Αντιμετώπιση Κερατόκωνου

Η τελική διάγνωση πραγματοποιείται μέσω της τοπογραφίας κερατοειδούς. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει ειδικούς κερατοκωνικούς φακούς επαφής, επέμβαση διασύνδεσης κολλαγόνου (corneal cross linking) κτλ.

Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας

Η διάγνωση και αντιμετώπιση περιλαμβάνει παθήσεις όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας κτλ. Η διάγνωση γίνεται με την χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και η αντιμετώπιση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα – guidelines.(οφθαλμιατρος χαριλαου θεσσαλονικης)

Ενδοϋαλοειδικές Εγχύσεις – Ενέσεις

Πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση και την θεραπεία παθήσεων όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρής μορφής, η νεοαγγείωση και το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας.

Διαθλαστικός Έλεγχος

Περιλαμβάνει την μέτρηση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας με την χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας.

Συνταγογράφηση Γυαλιών και Φακών Επαφής

Περιλαμβάνει την συνταγογράφηση γυαλιών ή/και φακών επαφής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ/ΕΚΠΥ.

Αντιμετώπιση Παθήσεων Βλεφάρων Επιπεφυκότα και Κερατοειδούς

Αφορά την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων όπως π.χ το χαλάζιο, η κριθή,
το στεάτιο και το πτερύγιο.

Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Βλεφάρων και Οφθαλμικής Επιφάνειας

Περιλαμβάνει την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων όπως η ξηροφθαλμία, η βλεφαρίτιδα και η επιπεφυκίτιδα. Η διάγνωση γίνεται με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και με την διενέργεια ειδικών δοκιμασιών και τέστ. Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη. (οφθαλμιατρος χαριλαου θεσσαλονικης)

Argon Laser Φωτοπηξία

Πραγματοποιείται για την περιχαράκωση ρωγμών του αμφιβληστροειδούς, για την αντιμετώπιση της νεοαγγείωσης και για την αντιμετώπιση του κυστεοειδούς οιδήματος της ωχράς κηλίδας.

Οφθαλμολογικός Έλεγχος Υποψηφίων Οδηγών

Περιλαμβάνει τον απαραίτητο οφθαλμολογικό έλεγχο για την έκδοση ή την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.

οφθαλμιατρος χαριλαου πυλαια τουμπα καλαμαρια θεσσαλονικη ιατρείο